New Building of School of Social Sciences of the "University of the Aegean"Mytilene, Lesvos, Greece, 2015

The design concerns the Building Complex of the School of Social Sciences at the University of the Aegean on the island of Lesvos. The University site is located near the town of Mytilene on a green hillside with views towards the sea.
The new buildings will house the Research and Teaching Laboratories, the Teaching Rooms, the Teaching Staff offices and the School Library. The Building Complex has a gross built area of 5,623m2.
The central concept of the design is the harmonious integration of the Complex within the relatively steep inclined grounds of the site and the creation of outdoor rest and activity areas in the spaces between the building volumes.
The scheduled accommodation is developed in three independent wings, whilst circulation within the complex is achieved with a central spine of general circulation that connects the wings at all levels.
Regarding the external form of the building, the curved shape of the building volumes was designed to fit in with the slope of the site.
The outdoor landscaped spaces between the three wings can be used for a variety of activities, whilst they also function as reception areas, identifying thus the building entrances that are located in the volume of the central circulation spine.